6 Keukentrends in 2022!

26/11/2021

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Wij blikken alvast vooruit naar enkele opvallende trends voor het komende jaar:

1. Nanotechnologie

Zoek je een gemakkelijk te onderhouden werkblad? Met uitzonderlijke kwaliteiten? En met een design dat perfect bij je keuken past? Ga dan voor FENIX®,  hét materiaal van het moment!


KWALITEITEN van FENIX®:

  • Geen vingerafdrukken (zelfs niet op de donkere kleuren)
  • Erg mat en weerspiegelt het licht niet
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Ongelooflijk resistent tegen schrammen, wrijven, schuren en de hitte van warme schotels
  • Zelfherstellend: om kleine schrammen te doen verdwijnen heb je alleen een lap stof nodig en een strijkijzer.

2. Metaallook accenten

Durf te kiezen voor een metaallook in je keuken. Denk aan brons, goud of bijvoorbeeld koper. Letterlijk een schittering in je keuken, iets anders dan anders én toch tijdloos omdat het natuurlijk oogt. Zo wordt je keuken erg elegant door de bijzondere finishing touch.

3. Milieubewust fineer

Bij een keuken in fineer wordt de body - uit spaanplaat of mdf - afgewerkt met een laag houtfineer. Dit fineer is een door u te kiezen houtsoort: zoals rustiek eiken, kersen, noten, beuken, ahorn, … De keuze voor fineer ligt hem in de prijs, het prijskaartje van fineer ligt lager dan dat van massief hout. Maar het biedt vooral voor milieubewuste kopers een meerwaarde vermits spaanplaat een beter alternatief voor gerecycleerde materialen.

4. Egale kleuren

Niet iedereen geeft de voorkeur aan een volledig witte keuken. Prachtige natuurlijke tinten zoals groen, turquoise en grijs die de keukenruimte vullen met een oase aan rust. Een aangenaam alternatief voor de zwarte en donkere keukens die overigens nog steeds onverminderd populair zijn.

5. Hoge kasten

Om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk in te vullen kan je kiezen voor hoge kasten, keukenkasten die aan de vloer beginnen en pas tegen het plafond stoppen. Bovendien geven deze opvallend hoge kasten een extra chique uitstraling en een strakke look aan uw interieur!

6. Multifunctionele kranen

We willen steeds meer comfort en gebruiksgemak. Snel kokend water voor je thee of snel even een glas fris en bruisend water nemen. Het kan vandaag allemaal. De technologie van kokend, bruisend en gefilterd water is geen leuk extraatje, maar een absolute must voor een moderne keuken. We zien onze kraan ook meer en meer als de finishing touch in een mooie keuken. 


Hebben deze trends je geïnspireerd voor een nieuwe keuken of renovatie? Neem dan zeker contact op!