Bespaar energie met een recirculatiedampkap!

10/08/2022

Waar brengen we het meeste tijd door? Juist, in de keuken. Om te koken uiteraard, maar ook een babbeltje, een aperitiefje tot zelfs werken, gebeurt in de keuken. Een dampkap met een goed afzuigsysteem is dan ook onontbeerlijk geworden. Met een recirculatiedampkap slaat de gebruiker twee vliegen in één klap: geen storende kookgeurtjes in de woning én geen warmte- en energieverlies meer.


De belangrijkste taak van de dampkap is uiteraard het voorkomen dat de kookgeuren en -dampen zich doorheen de woning verspreiden. Een recirculatiedampkap zuivert de lucht met behulp van een koolstoffilter, de gezuiverde lucht wordt daarna opnieuw de keuken in geblazen. Novy maakt gebruikt van de Pure-recirculatietechnologie. De performante Pure-koolstoffilter absorbeert quasi alle hardnekkige geurtjes die vrijkomen tijdens het koken.

Dubbele besparing

Geen afvoer naar buiten betekent geen warmte- en energieverlies meer en dat klinkt als muziek in de oren nu de energieprijzen de pan uit swingen. Naast de sterke filterprestaties ligt een daling van de energiefactuur dus binnen handbereik. Ook op de kosten van de filter bespaart de gebruiker. De Pure-filter gaat immers bijzonder lang mee (tot 900 kookuren!) én is hierdoor enkele jaren onderhoudsvrij. De Novy-dampkappen geven een indicatie wanneer de recirculatiefilter aan vervanging toe is en wanneer de vetfilter moet worden gereinigd.

Kan een recirculatiedampkap in elke keuken?

Zowel in nieuwbouwwoningen als bestaande huizen kan een recirculatiedampkap meteen én makkelijk worden geïnstalleerd. Novy biedt verschillende dampkappen aan die standaard met recirculatie zijn voorzien, bijvoorbeelde de Novy Phantom, Mood en Cloud. Maar ook de andere dampkapmodellen kunnen uitgerust worden met de recirculatietechnologie dankzij de recirculatiebox. Die plaats je in een kast of het plafond. Enige voorwaarde is de aanwezigheid van een ventilatiesysteem dat het afvoeren van vochtige lucht kan reguleren. Zo vermijd je condensatie.