Werkblad en spoelbak: één knap geheel

01/07/2021

Wanneer je investeert in een keuken, is het zeker niet onbelangrijk om aandacht te besteden aan de overgang tussen het werkblad en de spoelbak. Beide kan je tegenwoordig netjes afwerken in andere materialen dan inox.

Een spoelbak moet netjes aansluiten bij het werkblad. Spoelbakken zie je tegenwoordig vaak in witte, zwarte, koperen, gouden of bronzen uitvoering. Ook de vernieuwende kleur gun metal doet het goed. Zelfs je keukentoestellen kan je nu vaak afstemmen op deze originele kleurkeuze.

De verschillende soorten spoelbakken

Wanneer je een spoelbak integreert in je werkblad, heb je de keuze uit verschillende inbouwmogelijkheden:

  • Vlakbouw: hierbij ligt de rand van de spoelbak gelijk met het werkblad.
  • Inbouw: de spoelbak wordt in het werkblad ingebouwd en is te herkennen aan een dunne, mooi afgewerkte rand.
  • Onderbouw: de spoelbak wordt aan de onderkant van het werkblad bevestigd, dit geeft een cleane en strakke look.

Ga voor gedurfd

Eenheid in een keuken creëer je niet alleen via kleurgebruik, ook de materiaalkeuze is belangrijk. Bij een keramisch werkblad wordt bijvoorbeeld vaak een matchende keramische spoelbak geplaatst. Dit resulteert in een mooi en strak geheel in de keuken.

Maar, je kan de inrichting van je keuken ook gedurfder aanpakken. Spoelbakken in combinatie met een opvallende kraan vormen niet alleen een mooie eyecatcher, het is ook trendy. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende spoelbak in het goud met een zwarte kraan. Mix en match zoveel als je wil en creëer zo je eigen indrukwekkende keuken.

Wil je graag het advies van een expert? Contacteer ons gerust!