5 tips om je keuken duurzamer te maken

24/08/2021

Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo moeilijk om je hart voor duurzaamheid ook door te trekken in je keuken. Dan hebben we het niet alleen over de aankoop van energie-efficiënte toestellen, maar ook over kleine aanpassingen. Kies voor kwaliteit. Heb je je nieuwste pan voor een scherp prijsje op de kop kunnen tikken? Besef dan dat de kwaliteit van het product waarschijnlijk minder goed is. Een duurzame keuken begint bij het kiezen van het juiste kookgerei. Kies voor stevig materiaal zoals roestvrij staal. Het is de investering meer dan waard als je weet dat een kwalitatieve kookset generaties lang meegaat. Ruil plastic voor glas. Waarom kiezen voor plastic voorraadpotten, als er ook glazen exemplaren bestaan? Die staan niet alleen mooier in je voorraadkast, ze zullen - in tegenstelling tot wat vaak gebeurt bij plastic - geen geurtjes of smaken van de producten overnemen. Een win-winsituatie, dus! Ga voor natuurlijke schoonmaakproducten. Sommige kuisproducten die je in de supermarkt koopt, bevatten tal van agressieve chemicaliën. Door met die producten aan de slag te gaan, breng je die chemicaliën niet alleen in huis, je geeft ze ook de mogelijkheid om in onze waterwegen te belanden. Probeer dus zelf eens een schoonmaakproduct te maken. Meer dan wat witte azijn, zout, zuiveringszout en citroen heb je vaak niet nodig! Composteer. Velen onder ons gooien onder andere de schil van hun groenten en fruit bij het restafval. En dat is zonde, want uit die schil kan weer nieuw leven ontstaan. Maak de cirkel dus rond en start met composteren. Dat is niet alleen een fijn project om met je kinderen op te starten. Ook de grond in je tuin zal je dankbaar zijn! Let op je waterverbruik. Laat je onbewust de kraan lopen wanneer je bijvoorbeeld je handen afdroogt? Besef dan dat je veel kostbaar water zomaar door de gootsteen wegspoelt. Draai de kraan dus bewuster open, en vooral ook toe. Er bestaan zelfs tal van opzetstukjes die je op je keukenkraan kan plaatsen en die de waterstraal verkleinen. De moeite om eens te proberen!
Lees meer

Nieuwe generatie koelkasten met actieve bevochtiging voor meer versheid

02/08/2021

Hoera, we worden met z’n allen steeds milieubewuster. Eten verspillen, dat doen we vandaag niet meer graag. Maar als je een druk leven hebt en niet elke dag tijd kan maken om te koken, moet je soms met tegenzin voedsel weggooien. Goed nieuws: de nieuwe K 7000-koelapparaten van Miele houden groenten en fruit langdurig vers dankzij actieve bevochtiging. En ze tillen meteen ook het gebruiksgemak en de verlichting naar een hoger niveau. PerfectFresh Active voor langdurige versheid Groenten en fruit hebben vocht nodig om vers en knapperig te blijven. Je kent misschien al de PerfectFresh Pro-laden van Miele die groenten en fruit tot 5 keer langer vers houden. Met de K 7000-generatie gaat het merk nog een stap verder door actieve bevochtiging toe te voegen: PerfectFresh Active. Door een fijne nevel te sproeien op de inhoud van de groentelade blijven de vitamines en de kwaliteit van het voedsel nog beter behouden. Er wordt dus extra vocht aangevoerd voor meer versheid. De nevel wordt elke 90 minuten rechtstreeks in de groentelade verspreid, en ook elke keer als de deur wordt geopend. Het compacte waterreservoir is makkelijk schoon te houden en moet slechts om de twee à drie maanden worden bijgevuld. FlexiTray voor meer gebruiksgemak Soms wil je snel-snel iets uit de koelkast halen, maar vind je niet meteen wat je zoekt. De premium range van Miele biedt een innovatieve oplossing: Flexitray. Dat is een glazen legplank die 180 graden kan roteren. Zo komen alle producten in je koelkast mooi binnen handbereik en vooral goed in je zichtveld - zelfs het kleinste potje zie je meteen staan. Een andere handige innovatie voor wie grote, lange flessen wil koelen: het bovenste deurschap kan je nu op de perfecte hoogte schuiven zonder dat je het schap hoeft te weg te nemen. FlexiLight 2.0 voor coole verlichting Nog iets wat meteen in het oog springt: de efficiënte en sfeervolle verlichting van deze nieuwe generatie koelkasten. De plastieken behuizing van de verlichting is volledig weggewerkt met de nieuwe FLexiLight 2.0. De K 7000-toestellen hebben geïntegreerde leds in de glazen planken. Die zorgen voor een ​​heldere, niet-verblindende verlichting van de hele koelruimte. Daardoor heb je een ook een prima zicht op de strakke CleanSteel-achterwand die ervoor zorgt dat de koude zich optimaal en gelijkmatig in de binnenruimte verdeelt. Resultaat: geen last van condens of ijsvorming, en dus ook geen onderhoud nodig. Dat betekent meer tijd om leuke dingen te doen!
Lees meer

Werkblad en spoelbak: één knap geheel

01/07/2021

Wanneer je investeert in een keuken, is het zeker niet onbelangrijk om aandacht te besteden aan de overgang tussen het werkblad en de spoelbak. Beide kan je tegenwoordig netjes afwerken in andere materialen dan inox. Een spoelbak moet netjes aansluiten bij het werkblad. Spoelbakken zie je tegenwoordig vaak in witte, zwarte, koperen, gouden of bronzen uitvoering. Ook de vernieuwende kleur gun metal doet het goed. Zelfs je keukentoestellen kan je nu vaak afstemmen op deze originele kleurkeuze. De verschillende soorten spoelbakken. Wanneer je een spoelbak integreert in je werkblad, heb je de keuze uit verschillende inbouwmogelijkheden: Vlakbouw: hierbij ligt de rand van de spoelbak gelijk met het werkblad.. Inbouw: de spoelbak wordt in het werkblad ingebouwd en is te herkennen aan een dunne, mooi afgewerkte rand.. Onderbouw: de spoelbak wordt aan de onderkant van het werkblad bevestigd, dit geeft een cleane en strakke look.. Ga voor gedurfd. Eenheid in een keuken creëer je niet alleen via kleurgebruik, ook de materiaalkeuze is belangrijk. Bij een keramisch werkblad wordt bijvoorbeeld vaak een matchende keramische spoelbak geplaatst. Dit resulteert in een mooi en strak geheel in de keuken. Maar, je kan de inrichting van je keuken ook gedurfder aanpakken. Spoelbakken in combinatie met een opvallende kraan vormen niet alleen een mooie eyecatcher, het is ook trendy. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende spoelbak in het goud met een zwarte kraan. Mix en match zoveel als je wil en creëer zo je eigen indrukwekkende keuken. Wil je graag het advies van een expert? Contacteer ons gerust!
Lees meer

Bespaar energie met het eco-programma van je vaatwasser

16/06/2021

We gebruiken hem (bijna) dagelijks, onze vaatwasser. Toegegeven, hij maakt ons leven net dat tikkeltje aangenamer. Gedaan met bergen afwas die zich opstapelen in je gootsteen. Maar hoe zorg je ervoor dat je vaatwasser geen immens grote energieverslinder wordt? Het eco-programma helpt je alvast goed op weg. Eco-programma: voor normaal vuile vaat. Is je vaat niet ontzettend vuil, of zet je hem meteen op nadat je je potten, pannen en borden hebt opgeruimd? Dan kan je vast en zeker gebruikmaken van het eco-programma. Je verwacht het misschien niet, maar dit programma duurt langer dan een ‘standaardprogramma’. Toch ligt het energieverbruik een stuk lager. Maar hoe komt dat dan? Gedaan met voorspoelen. De temperatuur, het waterverbruik en het energieverbruik liggen bij het eco-programma een stuk lager dan bij een standaardprogramma. Dit komt omdat het vaatwerk niet wordt voorgespoeld, én bovendien wordt de eerste naspoelbeurt uitgeschakeld. In sommige toestellen worden er zelfs sensoren verwerkt die de vuilheidsgraad van het water meten. Hierdoor kan het toestel autonoom beslissen of er een extra tussenspoelbeurt wordt ingelast of niet.Zuinigheid is dus echt wel het sleutelwoord van het eco-programma. Hoeveel kan je besparen met het eco-programma?. Wanneer je kiest voor het eco-programma, kan je tot een kwart water en ongeveer 30% elektriciteit besparen in vergelijking met een standaardprogramma. Vergeet wel niet om ook bij het eco-programma eventuele etensresten eerst van je borden en uit je kookgerei te verwijderen voor je ze in de vaatwasser plaatst. Dit zal er meteen ook voor zorgen dat er minder vuil in de filter en het apparaat belandt, waardoor je vaat properder zal zijn en je machine langer zal meegaan.
Lees meer